RAMAZAN KENDİNE HAS TATLARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

Ramazan ayı beraberinde kendine has tatları da getiriyor. Sütlü ekmek (yağlı yavan), meyan şerbeti, gül suyu, urmu dut suyu, hurma tezgahlarda yerini aldı.

Adıyaman 19.06.2015, 12:42 19.06.2015, 12:43 Adiyaman Cihan Haber
RAMAZAN KENDİNE HAS TATLARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

Ramazan ayı beraberinde kendine has tatları da getiriyor. Sütlü ekmek (yağlı yavan), meyan şerbeti, gül suyu, urmu dut suyu, hurma tezgahlarda yerini aldı.
Ramazan ilk günü iftara yakın vakitte Adıyaman’ın en işlek caddelerine tezgahlarını kuran satıcılar, Ramazan heyecanı ile satış yaptı. Vatandaşlar ise ilk itfada Ramazana has gıdalardan tatmak için sıraya girdi.
Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan ve Adıyaman’a has olan sütlü ekmek (yağlı yavan) kısa sürede tezgahlarda tükendi. Sıcak Ramazan gününde iftarda serinlemek isteyen vatandaşlar meyan şerbeti, gül suyu, urmu dut suyu aldı. Ramazan ayının olmazsa olması olan hurmada tezgahlarda kısa sürede tükendi. Satışlardan memnun olan esnaflar, her yönüyle Ramazan’ın dolu dolu geçtiğini ifade ettiler.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık