Sincik'te Bal Hasadı Başladı
Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yüksek rakımlı yaylalarda organik yöntemlerle üretilen balların hasadına başladı.
Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yüksek rakımlı yaylalarda organik yöntemlerle üretilen balların hasadına başladı.
Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı yüksek rakımlı yaylalarda bal üretimi yapan arıcılar, zengin bitki örtüsüyle kaplı yaylalarda çeşit çeşit çiçeklerden elde ettiği balların hasadını yapıyorlar. Zengin bitki örtüsü ve yaylalarıyla arıcılar için önemli yere sahip olan Adıyaman'ın Sincik ilçesinde arıcılar organik bal üretmek için çalışıyorlar. Zirai ilaçlamanın olmadığı doğal bitki örtüsü ile kaplı Akdağın eteklerine arı kovanlarını bırakan arıcılar, çabalarının karşılığını almaya başladı. Ağustos ayı itibariyle bal hasadının başladığını ifade eden Sincik Arıcılık Eğitim Kültür Derneği Başkanı Mahmut Öztürk, “Arıcılar mayıs ayından itibaren hasat dönemini bekliyorlardı. 2015 yılının ilk bal hasadına başlamış bulunuyoruz. Bu yıl hava muhalefeti nedeniyle geçtiğimiz yıla oranla bal üretimi biraz düştü, ancak kalitede hiçbir şekilde taviz vermedik. Tam aksine daha kaliteli bal üretmek için çaba sarf ediyoruz. Derneğimize üye hiçbir arıcımız kesinlikle arılarına şeker vermiyor. Sincik balı yüksek rakımlı yaylalarımızda geven ve kekik çiçeğinden üretilmektedir. Arı konaklama yerlerimizde sizin de gördüğünüz gibi hiçbir şekilde zirai faaliyet yok, tarımsal ilaçlama yok. Dolayısıyla ürettiğimiz ballar hiçbir kimyasal madde içermemektedir. Tamamen doğal bitki örtüsü ile kaplı 2 bin rakımın üzerindeki yaylalarda üretilmektedir. Arıcılarımızın ballarını hakkettiği fiyatlarda satabilmesi için iyi bir tanıtım yapılması gerekiyor. Bunun için yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.