Salça Çekimi Başladı
Adıyaman’da hazır salça almayan ve ev yapımı salçayı tercih eden aileler biber salçalarını yapmaya başladı.
Adıyaman’da hazır salça almayan ve ev yapımı salçayı tercih eden aileler biber salçalarını yapmaya başladı.
Kilosu 1 lira 30 kuruştan satılan salçalık biberler evlerde temizlendikten sonra, salça makinelerinde çekilerek hazırlanıyor. Yaklaşık 40 kilo salçalık biberden yaklaşık 5 kilo salça çıkıyor. Ev yapımı salçayı tercih eden aileler aldıkları biberleri temizledikten sonra, salçacılarda çektirdikten sonra damda güneşlendiriyor. Güneşe bırakılan ve tuzlanan salçalar bir süre sonra hazır hale geliyor.
Adıyaman’da salça çekimi yapan Ali Osman Ataş, mahalle mahalle dolaşarak salça çekimi yaptıklarını belirterek, salçanın kilosunu 25 kuruştan çektiklerini belirtti.
Ataş, yaklaşık 40 kilo gelen bir torba salçalık biberden yaklaşık 10 TL kazandığını aktardı.