Flaş Haber
İki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Çağ Kebabı Severler Buraya
Adıyamanlı vatandaşımız Suphi Erun ilimizde Çağ Kebabı severler için Oltu çağ kebabı adlı işletmesini hayata geçirdi.
Adıyaman
17.03.2016, 15:25 17.03.2016, 15:27
Adiyaman Cihan Haber
Adıyamanlı vatandaşımız Suphi Erun ilimizde Çağ Kebabı severler için Oltu çağ kebabı adlı işletmesini hayata geçirdi.
Atatürk Bulvarı SGK İl Müdürlüğü karşısındaki Totel Petrol yanında açılan Oltu Çağ Kebabı, nezih ortamı ve eşsiz lezzetiyle Adıyaman halkına hizmet etmeye talip olurken, yöresel yemek konusunda da oldukça iddialı olduklarını söyledi.
Kavurmalı hıtap, pideler ve yöremize ait damak tatlarıyla da gündeme gelmeyi planladıklarını belirten İşletme Sahibi Erun “ Amacımız Adıyaman halkının daha önce tatmadığı ya da tatmasına rağmen bu kadar keyif almadığı bir lezzeti ilimize getirmekti. Allah’a şükür nezih bir mekanda çalışmalara başladık” dedi.
Çağ kebabının yapılışıyla da ilgili konuşan Ustalar “ Cağ kebabı keçi veya kuzu etinden yapılan bir çeşit kebaptır. Geleneksel olarak Erzurum'un Oltu ilçesinde yapılan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şişe geçirilip odun ateşi üzerinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ (veya bico) adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Günümüzde Türkiye'nin birçok yerinde yapılıp tüketilmektedir. Hazırlanan parça etler, bu malzemeye eklenen soğan, reyhan, tuz ve karabiber gibi baharatlar ile birlikte iyice yoğrulur. Daha lezzetli olması istenirse hazırlanan et 24 saat serin ortamda veya buzdolabında dinlendirilir ve bu süre sonunda cağ kebabı pişirilmeye başlanabilir. Et yatık biçimde odun ateşinin kızgın közüne 10–15 cm yüksekte pişirilir ve döner bıçağı ile birer porsiyon kesilip cağ/bico üzerinde ızgaraya konulur. Burada biraz daha pişirilir. Kebap, yanında soğan, domates ve sivri biber ve tandır ekmeği veya lavaş ile birlikte servis edilir. Oltu ve çevre ilçeler Olur, Tortum ve Yusufeli yörelerinde "bico" olarak da adlandırılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Atatürk Bulvarı SGK İl Müdürlüğü karşısındaki Totel Petrol yanında açılan Oltu Çağ Kebabı, nezih ortamı ve eşsiz lezzetiyle Adıyaman halkına hizmet etmeye talip olurken, yöresel yemek konusunda da oldukça iddialı olduklarını söyledi.
Kavurmalı hıtap, pideler ve yöremize ait damak tatlarıyla da gündeme gelmeyi planladıklarını belirten İşletme Sahibi Erun “ Amacımız Adıyaman halkının daha önce tatmadığı ya da tatmasına rağmen bu kadar keyif almadığı bir lezzeti ilimize getirmekti. Allah’a şükür nezih bir mekanda çalışmalara başladık” dedi.
Çağ kebabının yapılışıyla da ilgili konuşan Ustalar “ Cağ kebabı keçi veya kuzu etinden yapılan bir çeşit kebaptır. Geleneksel olarak Erzurum'un Oltu ilçesinde yapılan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şişe geçirilip odun ateşi üzerinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ (veya bico) adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Günümüzde Türkiye'nin birçok yerinde yapılıp tüketilmektedir. Hazırlanan parça etler, bu malzemeye eklenen soğan, reyhan, tuz ve karabiber gibi baharatlar ile birlikte iyice yoğrulur. Daha lezzetli olması istenirse hazırlanan et 24 saat serin ortamda veya buzdolabında dinlendirilir ve bu süre sonunda cağ kebabı pişirilmeye başlanabilir. Et yatık biçimde odun ateşinin kızgın közüne 10–15 cm yüksekte pişirilir ve döner bıçağı ile birer porsiyon kesilip cağ/bico üzerinde ızgaraya konulur. Burada biraz daha pişirilir. Kebap, yanında soğan, domates ve sivri biber ve tandır ekmeği veya lavaş ile birlikte servis edilir. Oltu ve çevre ilçeler Olur, Tortum ve Yusufeli yörelerinde "bico" olarak da adlandırılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Adıyaman Cihan Haber