ACH

Yarıyıl Tatili Ve Ailelere Öneriler

EĞİTİM

Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Cebrail Çirkin, yarıyıl tatili ve karne ile ilgili ailelere öneriler verdi.

 Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Cebrail Çirkin, yarıyıl tatili ve karne ile ilgili ailelere öneriler verdi. 
Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cebrail Çirkin, 2015-2016 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sonuna gelindiğini, öğrenciler ve ailelere önemli uyarılarda bulundu.
RAM Müdürü Cebrail Çirkin, çocuğun karnesi değerlendirilirken notların iyi veya kötü olmasını etkileyen tüm faktörleri irdelemek, iyi veya yanlış yapılanların neler olduğunu bilmek karneyi sadece çocuğun gayret ve çabalarının veya boş vermişliğinin sonucu olarak görmemek gelecek dönemlerde, daha doğru adımlar atılmasını sağlayacağını kaydetti.
Cebrail Çirkin, “Çok az çocuk birçok olumsuzluklara rağmen başarılı olur, çocuklardaki başarı çoğunlukla aile tutumları, okul politikası ve öğretmen- öğrenci ilişkilerinin kalitesi sonucunda gelir. Çocukların psiko-sosyal gelişimleri ile sınıf seviyelerine göre oluşturulan okul politikası, rehberlik faaliyetleri, düzenlenen kurslar ve bunun sonucunda öğrencilerde oluşacak tatlı rekabet ile öğretmenlerin gelişim dönemi ve özelliklerini bilerek öğrencilerle yaptıkları sıcak samimi aynı zamanda seviyeli muhabbetler başarının yakalanmasındaki en önemli neden olacaktır.
Ancak ailenin çocuk yetiştirmede, çocuğu eğitmede yetersiz bilgi ve beceriye sahip olması, okul ve öğretmenlere yardımcı olmaması, evde olması ve yapılması gerekenleri yapmaması eğitimin nasihat ve öneriden çok çocuğu anlama gelişim dönemi ve özelliklerini bilerek yaklaşım tarzları benimsememesi, eksiklikleri görerek çözüm arayışlarının peşine düşmesi eğitim sürecini sekteye uğratacak ve sonucunda kötü karne ile yüzleşmemize neden olacaktır. Karne ebeveynlerin eline geçtiğinde iyi notlar için aşırı sevinmeden ve ödül anlayışı taşımadan, kötü notlar için ise ceza düşüncesi içerisinde olmadan çocukla beraber duruma uygun konuşarak planlama yapmak ve yapılan planın ebeveynler olarak takipçisi olmak yapılacak en güzeli olacaktır” dedi.
Çirkin, “Eğer çocuk beklenmeyen bir karne ile gelmişse iyi yönlerini görmek teşvik edici olmak ve yetersiz olan kısımlar için beraberce çözüm aramak ve telafi edici tutum sergilemek yerinde olacaktır. Tatil süresince çocuklara sürekli ders çalışma baskısı yapmadan tatilin tamamına dağıtılmış bir programla eksik ve yetersizliklerin tamamlanması sağlanmalıdır. Çocukların ilgi alanları ve yaşları göz önünde bulundurularak sorumluluklar verilmeli ve yapmaları sağlanmalıdır. Çocuğun ilgisi ve yeteneği doğrultusunda aktivitelerin düzenlenmesi ve bazı aktivitelerde çocuğun akranlarıyla bir araya gelip sosyalleşerek eğlenmesi ve bilgilenmesi de çocuğun motivasyonun artmasında önemli olacaktır. Çocukla birlikte kitap okuma zamanının planlanması ve buna uyulması da çocuğun zihinsel gelişimi açısından çok önemlidir. Çocukların telefon, TV ve bilgisayardan mümkün olduğu kadar uzaklaştırılması aile içi ilişkilerin artırılmasına fırsat tanıyacak olumlu iletişime katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.