Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Adıyaman Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan yaklaşık 400 kişi, ellerinde bardaklarla ritm tutarak Türkçe müzik seslendirdi.
Neşat Yavaşoğulları’nın sözlerini yazdığı ‘Sözlerimi Geri Alamam’ adlı parçayı engelli öğrencilerin de içinde bulunduğu öğrenci ve öğretmenler birlikte seslendirdi. Türkiye’de daha önce buna benzer ritmik şarkı seslendirmeleri olmuştu ancak ilk kez Türkçe müzik seslendirildi.
Türkiye’de bazı okullar cup song (Kupa şarkısı) olan Collace Berstain-Drummondville adlı yabancı parçayı seslendirirken, Fevzi Çakmak Ortaokulu kupa şarkısı olarak ‘Sözlerimi Geri Alamam’ı farklı bir ritm ile seslendirdi. Kupa şarkısı akımı olarak dünyada büyük ilgi uyandıran bir çok ülkede seslendirilen ‘Collace Berstain-Drummondville’in yerine Adıyaman’da ‘Sözlerimi Geri Alamam’ parçası seslendirildi.
Fevzi Çakmak Ortaokulu’nun ‘300 minik yürek aynı ritmle atıyor’ (Hayat müzikle güzel) projesi kapsamında müzik öğretmenleri Ece Apaydın ve Aziz Hakan Sümbül’ün öncülüğünde 2 buçuk aylık çalışma sonrası kupa şarkısı olarak ‘Sözlerimi Geri Alamam’ şarkısı seslendirildi. 367 öğrenci ve 20’ye yakın öğretmen şarkıyı birlikte seslendirerek, klip hazırladı. Engelli öğrencilerde şarkıyı seslendirerek, klipte yer aldı. Sosyal medyada paylaşılan klip şimdiden büyük bir izleyici kitlesine ulaştı.
Adıyaman Fevzi Çakmak Ortaokulu Müdürü Zeynal Akdağ, projelerinin amacının öğrencilere müziği sevdirmek olduğunu belirterek, “Öğrencilerimize müziği sevdirmek ve müziğin hayatlarındaki rolünü arttırmak. Çocuklarımız da bu yönde büyük adımlar attılar ve çok güzel bir çalışma ortaya çıktı” dedi.
Müzik öğretmeni Ece Apaydın ise Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Biz Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. İlk defa Türkçe bir şarkı ve Türkçe şarkıya uyarlanan farklı bir ritm ile birlikte biz yola çıktık. Aslında ilk başta 100 öğrenciyle bunu gerçekleştirecektik ama daha sonra katılım ve ilgi çok fazla oldu. 367 öğrencimiz, 20 öğretmeniz yer aldı. İlk başta öğrencilerimiz buna pek bir anlam veremediler. Bardakları tak tuk bir yerlere vuruyorlar diye düşündüler. Daha sonra bir araya geldiklerinde çok güzel bir şey ortaya çıktığını gördüler. Daha sonra bizim ritmin dışında kendileri de ritim tutmaya başladılar” dedi.
Müzik öğretmeni Aziz Hakan Sümbül ise konuşmasında, “Bizim bu projedeki amacımız öğrencilere müziği sevdirmek ve müziği hayatın her alanına katmak. Öğrencilerimizin müzikle kendilerini geliştirmesi ve kendilerine güven duymalarını sağlamak istedik ve başarılı olduk” ifadelerini kullandı.
400 Kişi Aynı Ritmi Tuttu
400 Kişi Aynı Ritmi Tuttu
ACH ACH
EĞİTİM
Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Adıyaman Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan yaklaşık 400 kişi, ellerinde bardaklarla ritm tutarak Türkçe müzik seslendirdi.