Adıyaman merkeze bağlı Yazıbaşı (Azikan) köyünde ikamet eden ve 7 yaşından bu yana saza aşık olan 55 yaşındaki Hüseyin İsot, küçük yaşlarda köyde topladığı tomrukları el aletleriyle oyup şekillendirmeye çalıştı. Hüseyin İsot kimseden yardım almadan, bulduğu tomrukları bağlamaya çevirmek için yıllar boyunca uğraştı. Kırarak, dökerek ve parçalayarak saz yapımını öğrenen İsot, son 20 yıldır evinin alt katında kendi imkanlarıyla yapmış olduğu 4 metrekarelik alanda el aletleriyle üretim yapmaya başladı. Küçük yaşta saza olan sevgisinden dolayı 20 yıldır saz üretimi yapan İsot, ürettiği bütün sazları teknolojiden faydalanarak yapmadığını ve hepsini el aletleriyle ürettiğini söyledi.
Ekonomik nedenlerden dolayı el aletleri kullandığını söyleyen İsot, dut ağacından yaptığı sazlar için son 20 yıldır kent merkezinde fırıncıların yakmak istediği tomrukları kullandığını vurguladı. Hüseyin İsot, “Benim hobimdi saza ilgim vardı.
Hüseyin İsot, tek başına üretimini yapmış olduğu sazlarla, kendisini ziyaret eden kişilere türküler de söylüyor.